Zoetermeer – De politie heeft gisteravond de Van der Hagenstraat in Zoetermeer groot afgezet nadat er een explosief werd aangetroffen nabij een uitgaansgelegenheid aldaar.

De politie kreeg omstreeks 20:30 uur een anonieme tip binnen dat er mogelijk een explosief zou liggen. Agenten in kogelwerende vesten hadden de omgeving snel afgezet. Bezoekers van de sportvelden mochten passeren, maar uiteraard niet stoppen. In afwachting van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) is de Van der Hagenstraat in de buurt van Club Magnum langere tijd afgesloten geweest.

De EODD is ter plaatse gekomen en heeft het explosief ter plaatse ontmanteld waarna deze is meegenomen voor nader onderzoek door de recherche.

Burgemeester Charlie Aptroot heeft besloten de club minimaal twee weken sluiten.

“Heeft u iets gezien in de omgeving van de Van der Hagenstraat dat met deze zaak te maken kan hebben of heeft u op een andere manier informatie die voor de recherche van belang kan zijn? Neem dan contact op met de districtsrecherche in Zoetermeer via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.” roept de politie op.