Zoetermeer – Gemeente Zoetermeer heeft naar aanleiding van de recente ongevallen op de kruising Karel Doormanlaan met de Eerste Stationssingel direct maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. 

Het college van B&W heeft geschokt kennis genomen van het ongeval waarbij een 13 jarige fietsster ernstig gewond raakte nadat zij aangereden werd door een vrachtwagen op de Karel Doormanlaan in Zoetermeer. Een week eerder raakte een 36-jarige krantenbezorger ernstig gewond na aanrijding met een vrachtwagen op dezelfde kruising. Daarom hebben zij in een spoedberaad besloten om per direct maatregelen te treffen.

‘De gemeente sluit per direct de 1e Stationsstraat af voor (brom)fietsers tussen de Karel Doormanlaan en de Dr. J.W.Paltelaan in beide richtingen.’ laat Wethouder Rosier weten. Burgemeester Aptroot reageert aangeslagen: ‘Het is verschrikkelijk dat er op dit kruispunt in korte tijd twee ongelukken met fietsers zijn gebeurd. Wij leven enorm mee met de slachtoffers en hun families.’

De getroffen maatregelen gelden tot zover nu bekend tot maandagavond. Het college onderzoekt, naast de direct getroffen maatregelen, uit welke structurele maatregelen er verder nodig zijn om de situatie op de kruising veiliger te krijgen.

 

 

Ongeval op 27 februari waarbij een krantenbezorger zwaar gewond raakte na aanrijding met een vrachtwagen. © Focus op Zoetermeer / Fred Wolters

Een week later: 8 Maart; Exact op hetzelfde punt raakt ook een fietser zwaargewond na aanrijding met een vrachtwagen. © Focus op Zoetermeer / Roy Wolters