Naar aanleiding van twee ernstige ongevallen met vrachtwagens op de kruising Eerste Stationsstraat/Karel Doormanlaan op 27 februari en 8 maart 2019, heeft de Gemeente raad op 11 maart een spoedberaad gehouden over deze kruising.

Het vrachtverkeer op de kruising levert al jaren lang problemen op er zijn in de jaren al tientallen ongelukken gebeurd. In 2009 kwam een 12-jarig jongetje om het leven door een aanrijding met een vrachtauto. Toen zijn er opstelstroken gemaakt voor fietsers, maar nog steeds vinden er ongevallen plaats.

Na de laatste aanrijding heeft de gemeente direct verkeersmaatregelen genomen door corridors en verkeersregelaars te plaatsen in de Eerste Stationsstraat. In de raad werd verder besproken wanneer de ontsluitingsweg voor vrachtverkeer van en naar Nutricia gereed is en welke maatregelen tot die tijd genomen worden om het vrachtverkeer veilig Zoetermeer te laten verlaten.