In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.

Deze keer is Caroline Das van Floravontuur Promotie Zoetermeer te gast om te vertellen over wat er op bevrijdingsdag te beleven is. Zij verteld o.a. over het uitgebreide middagprogramma en welke artiesten er in de te gekke line-up te vinden zijn. Ook Sven Ruggenberg zit aan tafel en hij is Cultuurmakelaar bij het Cultuurfonds Zoetermeer. Hij verteld over wat hij allemaal doet om culturele ideeën te ondersteunen en/of organisaties met elkaar te verbinden.