Zondag 5 mei werd op de Zoetermeerse Markt voor de 20e keer het Bevrijdingsfestival gehouden. Ook dit jaar wist Floravontuur Promotie weer een mooie line-up te verzorgen voor alle leeftijden.

Om 12.00 uur nam burgemeester Aptroot het Bevrijdingsvuur in ontvangst dat door een estafetteteam hardlopers van atletiekvereniging Ilion ’s nachts vanuit Wageningen naar Zoetermeer is gebracht. De Marinierskapel der Koninklijke Marine opende samen met het muzikale duo Yentl en de Boer het programma op het grote podium op de Markt.

Het middagprogramma werd verder aangevuld met DJ-Jero, Monique Smit, Ava Nova, Handsome Poets, Rascal en Heights Meditation.

Kijk hieronder naar een sfeerimpressie van het middagprogramma:

Focus op Zoetermeer had een exclusief interview met de Handsome Poets:

Om 18:40 uur opende Wethouder Margreet van Driel het avondprogramma. De eerste artiest op het podium was Wulf gevold door Lil’ Kleine en 538DJ’s Coen & Sander die er een feest van maakten. Tijdens de stagewissels konden de bezoekers genieten van de PlusSupportAct. De avond werd afgesloten met een optreden van DI-RECT.

Kijk hieronder naar een sfeerimpressie van het avondprogramma:

Focus op Zoetermeer had ook nog een interview met Wulf na zijn optreden:

Foto’s van het avondprogramma: