De zomerstop is alweer achter de rug en dat betekent weer nieuwe afleveringen van Focus op Zoetermeer. In deze aflevering zijn Maartje van der Veen en Michel Havenith te gast aan tafel.

Maatje Van der Veen is Theaterprogrammeur bij het Stadstheater in Zoetermeer. Zij stelt elk theaterseizoen het programma van het Stadstheater samen. Uit meer dan tweeduizend voorstellingen kiest Maartje er 250 voor het Stadstheater. In deze aflevering vertelt zij meer over haar werkzaamheden.

Michel Havenith is artistiek leider en dirigent van het door hem in 2012 opgerichte instrumentale Ebony Ensemble. Omdat hij geboeid is door het lesgeven in zijn vak, geeft hij naast zijn dirigeeractiviteiten lessen, cursussen en workshops op het gebied van dirigeren, trainingen aan muziekdocenten, individuele dirigeerlessen en communicatie-workshops voor het bedrijfsleven. Ook hij vertelt hierover meer in deze aflevering.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.