Gezien de aangescherpte maatregelen is in deze aflevering maar liefst één gast aanwezig. Jazzpromotor Gerhard ten Hoopen is deze keer te gast aan tafel.

Gerhard ten Hoopen is dé Zoetermeerse Jazzpromotor. Gerhard presenteert wekelijks het radioprogramma ‘Fascinating Jazz’ op ZFM en heeft een eigen boek uitgebracht met dezelfde naam. Ook organiseert hij jazzconcerten in Zoetermeer, maar die kunnen nu helaas niet doorgaan. In 2008 kreeg Ten Hoopen al de Publieksprijs Kunst en Cultuur Zoetermeer voor zijn inzet bij het promoten. Bij de opening van Zoetermeer Jazz in 2015 kreeg hij zelfs een lintje opgespeld door de burgemeester.

In deze aflevering vertelt hij meer over zijn passie voor Jazz en hoe hij uitgegroeid is tot de Jazzpromotor van Zoetermeer. Ook vertelt hij over het ontstaan van zijn eigen boek en radioprogramma.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.