In deze aflevering van Focus op Zoetermeer is Joke Mos te gast. Zij is directeur van de Bibliotheek in Zoetermeer.

De bibliotheek heeft iedereen wel iets te bieden. Zoetermeerders kunnen hier lezen en leren, elkaar ontmoeten, hulp krijgen bij dingen waar ze zelf niet uitkomen en inwoners kunnen hier ook leuke dingen doen. Zij maken zich er sterk voor, dat alle Zoetermeerders zich thuis voelen in de stad. Om die redenen zijn zij, samen met vijf andere bibliotheken, genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland.

In deze aflevering vertelt Joke Mos meer over allerlei activiteiten en samenwerkingen met de bibliotheek in Het Forum en waarom de bibliotheek van Zoetermeer kans maakt om de beste bibliotheek van Nederland te worden. Stemmen op de Zoetermeerse Bibliotheek kan op www.bibliotheekblad.nl

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.