In deze aflevering van Focus op Zoetermeer praten wij met wethouder Robin Paalvast van de gemeente Zoetermeer over de NOM, oftewel de nul-op-de-meter.

Woningcorporatie De Goede Woning is in Meerzicht gestart met het ombouwen van ruim 200 woningen naar energieneutralen nul-op-de-meter woningen. Het neemt hierbij de ervaringen uit de Zoetermeerse wijk Palenstein mee.

Eerder werd ook woningen in de wijk Palenstein getransformeerd. Toen klaagde de bewoners echter over gezondheidsklachten. Een te hoog percentage Koolstofdioxide bleek daarvan de oorzaak. Het probleem bleek zich te bevinden in het ventilatiesysteem. Na een aanpassing voldoen de woningen weer aan de norm.

In deze aflevering vertelt Robin Paalvast meer over wat de NOM exact inhoudt, welke technieken er toegepast worden en waarom dit voordeliger is.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.