In deze aflevering van Focus op Zoetermeer is Tineke van der Goot te gast. Tineke is betrokken bij het evenementen Magisch Zoetermeer. Het evenement wordt ieder jaar in December, rond de kerstdagen, georganiseerd op de Markt in Zoetermeer. Net als veel andere evenementen valt ook het Magisch Zoetermeer dit jaar in het water vanwege de Corona maatregelen. De organisatie laat het hier echter niet bij zitten. Dit jaar hebben zij een actie opgestart voor eenzame ouderen. In deze aflevering vertelt Tineke meer over de actie en waar gedoneerd kan worden om eenzame ouderen een mooie kerst te bezorgen.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.