In deze aflevering is Ruud Steggerda van Netwerk Zoetermeer te gast.  Hij praten met Marcel de Vrije over het bevrijdingsfestival op 5 mei. Dit keer wordt het bevrijdingsfestival op vier lokatie gehouden. De start is in het Stadstheater en gaat avonds door in Cultuurpodium “De boerderij met o.a. zangeres Froukje, het Nicolaasplein waar dj’s van 538 de Verrückte Stunde er een feestje bouwen en op de Markt zal worden opgetreden door diverse artiesten met als hoofdact de PlusSupportAct.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, Politiek, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.