Vanaf deze week komt ieder pakket dat DHL in Zoetermeer bezorgt uit de  klimaatneutrale CityHub die zich bevindt aan de Zernikestraat 26 in Zoetermeer. Wethouder Jan Iedema (Economie en Onderwijs) was aanwezig bij de officiële opening waarbij hij CityHub manager Aron van Leen feliciteerde met de nieuwe vestiging die toegerust is op de toekomst. De opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers en medewerkers van DHL.

   

   

De DHL CityHub is de tweede klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. Zoetermeer maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 26 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Vanuit de CityHub rijden bezorgers dagelijks circa 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven in Zoetermeer.