In deze aflevering van Focus op Zoetermeer is Hans van Zelst te gast. Hij praat met Marcel de Vrije over zijn watersportbedrijf Van Zelst aan de voorweg in Zoetermeer.  Hans heeft al meer dan 50 jaar een watersportbedrijf welke landelijk bekend is. Vanaf de weg is niet te zien hoeveel motoren en boten in en achter het pand liggen. Ook bij de buitenboot motoren is er een transitie van Diesel naar elektrisch hoe het hiermee staat en welke problemen komen dan om de hoek kijken.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, Politiek, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.