Ook de gemeente Zoetermeer staat stil bij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Uit solidariteit met alle getroffenen hangt de Nederlandse vlag van vandaag tot en met maandag 13 februari halfstok bij de ingang van het Stadhuis aan de Engelandlaan.

‘Het gemeentebestuur van Zoetermeer is diep geraakt door de berichtgeving over de gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De beelden uit de rampgebieden zijn verschrikkelijk en nauwelijks te bevatten. De verhalen die we horen zijn hartverscheurend.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, nabestaanden en direct getroffenen van deze ingrijpende ramp in beide landen. Wij leven mee met de Zoetermeerse inwoners die familie en vrienden hebben in de getroffen gebieden. Zij verkeren of verkeerden in grote onzekerheid over het lot van hun naasten. 

Het is hartverwarmend dat er in onze stad al snel verschillende inzamelingsacties zijn georganiseerd voor de hulp aan Syrië en Turkije. Giro 555 is door de Samenwerkende Hulporganisaties geopend. Wij hopen dat Zoetermeerders, daar waar zij dat kunnen, hun medewerking aan deze initiatieven verlenen. In één van de getroffen gebieden is het Nederlandse Urban Search and Rescue team (USARNL) aan het werk. Dit team bestaat onder andere uit hulpverleners uit onze Veiligheidsregio Haaglanden. Wij wensen ook hen veel sterkte en succes met het dankbare werk dat zij daar verrichten.’

 

IMGL3956