Zoetermeer / Zoeterwoude – Aan de Aziëweg zijn vrijdagavond 10 februari zes mannen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling en mogelijke ontvoering. Bij de aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot. Agenten troffen één slachtoffer aan van de mishandeling. Ook werd een toevallig passerende fietser aangereden tijdens de vluchtpoging van een verdachte.

Een getuige belde gisteren rond 21:00 uur de politie over een verdachte situatie in de bosjes aan de Aziëweg. Bij aankomst zien agenten drie verdachten staan die direct op de vlucht slaan. Een van hen probeert te ontkomen met de auto. In zijn vluchtpoging raakt hij een willekeurige fietser. De drie mannen zijn aangehouden. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost door een agent. Op de locatie troffen de agenten een slachtoffer aan, een 28-jarige man uit Naaldwijk. Hij is gewond vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de fietser is gewond vervoerd naar het ziekenhuis.

Niet veel later zagen agenten uit de richting van het plaats delict een ander verdacht voertuig komen rijden. In de auto zaten drie mannen. Ook zij zijn aangehouden als verdachten.

Lopend onderzoek

De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd en welke relatie er is tussen de zes verdachten en het slachtoffer. In dit stadium van het onderzoek kunnen we daar nog niets over zeggen. Alle verdachten zitten nog vast en worden gehoord. De identiteit van de zes verdachten moet nog worden vastgesteld.