De Zoetermeerse sportkampioenen van 2022 werden vanavond weer als vanouds gehuldigd in het Stadstheater. De feestelijke avond vol verrassende podiumacts werd gepresenteerd door Dennis van der Geest. Dit jaar waren er voor het eerst ook prijzen te winnen in de categorieën G-Sporter (sporters met een beperking) en Sportcoach van het jaar.   

Wethouder Sport, Ronald Weerwag (LHN): Nadat we het Sportgala twee jaar op een andere manier moesten organiseren, is het extra fijn om nu weer samen feest te vieren in het Stadstheater. Zoetermeer is een Sportstad met een uitgebreid sportlandschap. Onze sporters en sportaanbieders zetten hele mooie prestaties neer en daar zijn wij trots op. De nieuwe categorie voor sportcoach van het jaar is er speciaal om te benadrukken hoe belangrijk wij het werk van al deze vrijwilligers vinden. Met de nieuwe categorie G-Sporter van het jaar willen wij uitdragen dat sporten voor iedereen is.”

Winnaars per categorie

De jury, bestaande uit Ronald Weerwag (Wethouder Sport), Yvette Venema (Verenigingsondersteuner gemeente Zoetermeer) Hans Beukema (sportjournalist) Jorrit Smit (Sportformateur) Ed Bontrop (TEAMKPN Sportfonds) koos de volgende winnaars:

 

  • Meest maatschappelijke sportaanbieder: Doing (tafeltennis, hockey en zwemmen)
  • Talent: Noa Sonneville (volleybal)
  • Sportploeg: DSO Mo17 (voetbal)
  • Sportcoach: Madelon Jansen-Staat (karate)
  • Sportvrouw: Michelle Dekker (snowboarden)
  • G-Sporter: Elise Reedijk (karate)
  • Sportman: Douwe Amels (atletiek)

 

Foto’s: Gerard van Warmerdam

20230216 Sportgala Zoetermeer 2023 GVW_7901

20230216 Sportgala Zoetermeer 2023 GVW_7574

20230216 Sportgala Zoetermeer 2023 GVW_7683

20230216 Sportgala Zoetermeer 2023 GVW_7930

20230216 Sportgala Zoetermeer 2023 GVW_7905