Vrijdagmiddag zijn de laatste voorbereidingen getroffen en de laatste obstakels verwijderd om rond 17:00 uur de Zuidweg in de richting van de Afrikaweg / Houtsingel weer toegankelijk te maken. 

Vanaf maandag 2 januari 2023 07.00 uur was de noordelijke rijbaan van de Zuidweg afgesloten voor het verkeer. Dit was nodig om het brugdeel verder te verstevigen. De werkzaamheden zijn goed verlopen, een einddatum voor de opening van de Zuidweg was niet bekend

Nelson Mandelabrug 55 dagen afgesloten

Na 55 dagen afgesloten te zijn geweest is de Nelson Mandelabrug weer volledig in gebruik. Fietsers en voetgangers kunnen er weer overheen. Ook NS-station Zoetermeer en RandstadRail-halte Driemanspolder zijn weer in gebruik.

Wethouder Marijke van der Meer opende op 26 januari, 18.45 uur de brug. Om 19.04 uur stopte de eerste trein op station Zoetermeer. De eerste reizigers werden er door wethouder Ingeborg ter Laak verwelkomd met koeken.

Er werd gelijk weer druk gebruik gemaakt van de brug door voetgangers en fietsers.

 

4B9A3917

4B9A3916

4B9A3915