In deze aflevering zijn Berend Aptroot, Bouke Velzen en Ward Meijroos te gast. Hans Ouwerkerk en Rene van Geffen praten met Berend Aptroot hoe het is als nieuwkommer in de gemeenteraad en over huren van gemeentepanden. Met Bouke Velzen wordt vooral gesprongen over armoede in Zoetermeer en de aanpak daarvoor.

In het tweede deel schuift Ward Meijroos aan tafel. Hij zit namens LHN in de gemeenteraad en staat nu voor de Provinciale Staten verkiezing bij BBB (Boeren Burger Beweging) op de kandidatenlijst. Marcel de Vrije maakte nog een reportage van PVV die in de stad kwamen flyeren, hij sprak met Geert Wilders en Jeremy Mooijman.

In de talkshow Focus op Zoetermeer Politiek nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op de Zoetermeerse politiek en praten wij ‘met’ Zoetermeerders, raadsleden of wethouders over actuele onderwerpen die in de samenleving van  Zoetermeer leven.