Gemeente Zoetermeer heeft na ruim drie maanden een zogeheten drugspand aan de Parkdreef in Zoetermeer gesloten.

Op 9 november deed een Arrestatie Eenheid (AE) van de politie een instap in een woning aan de Parkdreef, deze woning kwam naar voren in een lopend drugsonderzoek. De politie heeft vanaf eind oktober tot begin November 2022 de woning en enkele personen geobserveerd. Bij de instap in de woning werden handelshoeveelheid cocaïne en hennepplanten aangetroffen. De bewoner van het pand deed volgens een ooggetuige nog een poging om te ontsnappen via het balkon, hij sprong van één hoog naar beneden. Na korte tijd wisten leden van de Arrestatie Eenheid de man aan te houden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Niet alleen in de woning werd langdurig onderzoek gedaan, maar ook de kelder die bij de woning hoort is door de politie onderzocht, laat een getuige weten. Of er nog iets uit de kelder in beslag is genomen is niet bekend.

Pand gesloten

Sinds 23 februari is op last van burgemeester Bezuijen het pand gesloten. De voordeur is verzegeld en er hangt een poster. Gemeente Zoetermeer laat desgevraagd weten dat het pand voor drie maanden is gesloten. “Op 2 januari 2023 en op 3 februari 2023 is de burgemeester door een medewerker van de politie Eenheid Den Haag in kennis gesteld van het feit dat er in de woning op het Parkdreef middelen zijn aangetroffen die voorkomen op lijst I en lijst ll van de Opiumwet.”, aldus een woordvoerder van gemeente Zoetermeer.

 

(Drugs)overlast

Buurtbewoners melden dat zij al jarenlang last hebben van overlast uit de betreffende woning. Er zijn consequent, op vreemde tijdstippen, vreemde gasten rondom de woning. Niet alleen bij de huidige bewoner, ook bij de vorige bewoner die inmiddels al een tijd weg is, was er veel overlast. Toen was er ook sprake van drugsgerelateerde zaken, laat een buurtbewoner weten aan onze redactie.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.

 

IMG_4044

Image_694066

IMG_0626