Zoetermeer – Woensdagmiddag is de afrit van de A12 bij Zoetermeer uren afgesloten geweest vanwege een pechgeval met een vrachtwagen.

Rond de klok van 16:00 uur is er een vrachtwagen stil komen te staan op de afrit van de A12. De afrit werd volledig afgesloten met rode kruizen, een pijlwagen, pionnen en hekken. Ondanks dat besloten in totaal zeven automobilisten om toch de afrit te nemen, dit kwam hen erg duur te staan.

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft hierop de automobilisten een stopteken gegeven. De bestuurders kregen twee bekeuringen, voor het negeren van een rood kruis en het rijden over de vluchtstrook. De bestuurders kunnen een fikse boete tegemoet zien van ruim 500 euro. het exacte bedrag wordt bepaald door de Officier van Justitie. Volgens de Weginspecteur komen zij er nog redelijk goed vanaf, de bestuurders hadden in totaal vijf boetes kunnen ontvangen voor de overtredingen.

Rond half acht kon de vrachtwagen uiteindelijk worden weggesleept, hierop kon de afrit weer worden vrijgegeven.

 

IMG_2033

IMG_2037

IMG_2052