Kinderen van IJsvereniging Zoetermeer gaven het feestelijke startsein voor de aanplant van duizenden bomen in De Nieuwe Driemanspolder, op de grens van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Zij deden dit tijdens de Nationale Bomenfeestdag door met zijn allen zoveel mogelijk bomen te planten. De bomen zijn een geschenk van Unibail Rodamco Westfield (URW) en Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer.

De kinderen kregen hierbij hulp van vertegenwoordiging van Unibail Rodamco Westfield (URW), Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer en van wethouders Jan Iedema (Zoetermeer) en Marcel Belt (Leidschendam-Voorburg). De teller voor jonge aanplant stond aan het einde van de actie op ongeveer 200 stuks.

Schenking

De duizenden bomen zijn een schenking van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) en ondernemers uit het Stadshart, verenigd in Promotie Stadhart Zoetermeer. URW is beter bekend als eigenaar van onder meer Westfield Mall of the Netherlands en Stadshart Zoetermeer. “Dit project is extra speciaal aangezien het Zoetermeer, Leidschendam en Den Haag door middel van natuur met elkaar verbindt. Het is een gebied waarvan we weten dat de inwoners de natuur erg op prijs stellen” licht Jurn Hoeksema (Chief Operating Officer van URW) toe. “Van dit mooie gebied wordt veel gebruik gemaakt. Wij dragen er graag aan bij dit gebied nog groener te maken. Dit komt ten goede van zowel de ecologische als de sociale duurzaamheid en wij als Westfield Mall of the Netherlands, vinden het belangrijk om terug te geven aan de gemeenschap.”

4B9A4439-1

Belangrijk natuurgebied

De Nieuwe Driemanspolder is een recreatiegebied tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam. Pas geopend in 2020, is het gebied nog volop in ontwikkeling. “Deze gift maakt het mogelijk om dit prachtige gebied verder te bebossen”, zegt wethouder Marijke van der Meer (Openbare Ruimte). “De polder vangt bij extreme regenval het overtollige water uit de omgeving op. Dus het gebied is niet alleen een fijne plek om tot rust te komen, het draagt ook bij aan het waterbeheer in de regio”, legt wethouder Marijke van der Meer uit.

4B9A4452-1

Samenwerking groener buitengebied

De Nieuwe Driemanspolder is onderdeel van het regionale Duin, Horst & Weide-gebied; een groene oase in de drukke Randstad. Marcel Belt, wethouder groen bij gemeente Leidschendam-Voorburg: “De komende jaren zetten we vol in op vergroening en versterking van de biodiversiteit. Het is mooi om te zien dat deze samenwerking leidt tot het versterken van het groene buitengebied. De nieuwe aanplant draagt bij aan kwaliteitsverbetering van de Nieuwe Driemanspolder zelf en aan de natuur- en recreatieve beleving in de regio.”

4B9A4460-1