Wie naar het logo en de uitstraling van de Pancake Factory kijkt ziet al snel een groot Amerikaans concern met lokale frenchisenemers. Niets is minder waar. De nieuwe pannenkoekenwinkel in het Stadshart is een initiaitef van de twee vrienden en jonge ondernemers Chakir en Mohamed.

Samen met chef kok Luciano vormen ze een gouden team in hun kleine winkeltje naast Vodafone en tegenover 8tea5. De jonge ondernemers hebben al twee weken proefgedraaid om te kijken hoe het winkelende publiek reageert op het concept.

Focus op Zoetermeer ging dinsdag langs bij de Pancake Factory op de dag dat ze het wereldrecord pannenkoekenstapelen probeerde te verbeteren. Chakir: “Mensen reageren zo geweldig op onze winkel. Mensen zijn blij dat ze lekker iets zoets kunnen eten en dat onze pannenkoeken betaalbaar zijn blijft ook niet onopgemerkt. We denken anders en willen naar voren komen. Een actie als die we vandaag doen is een magneet voor mensen die voorbij lopen. We maken op die manier ook kennis met de mensen.”

De ambitie van de heren is groot. “We wilden allebei heel graag een bedrijf starten. Voor de grap zeiden we dat we een pannenkoekenhuis wilde openen. De grap werd realiteit en hier staan we dan”, aldus Mohamed. De jonge ondernemers streven ernaar om begin volgend jaar al hun tweede vestiging te openen, misschien wel in The Mall in Leidschendam. Hun droom is om een filiaal te openen in Londen.

De Pancake Factory is zeven dagen per week geopend van 09:30 tot 17:30 en op koopavond.