In deze aflevering zijn Susanne Bout, David Weekenstroo en Wim Blansjaar te gast. Hans Ouwerkerk en Rene van Geffen praten met Susanne Bout over de PVDA in de gemeenteraad en de samenwerking met GroenLinks. Met Wethouder Wim Blansjaar wordt gesproken over Cultuur in Zoetermeer en over de afhandeling van het Museum de Voorde.

In het tweede deel schuift David Weekenstroo ( Raadslid CDA) over het 25m bad van het keerpunt. Dit gemeente gaat kijken of ze dit terug kopen. David Weekenstroo heeft hier vragen over gesteld in de gemeenteraad. Ook wordt nog gesproken over woningbouw en het pand van B2Home. Marcel de Vrije ging nog lang bij Ward Meijroos. Hij gaat  namens de BBB in de  Provinciale Staten.

In de talkshow Focus op Zoetermeer Politiek nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op de Zoetermeerse politiek en praten wij ‘met’ Zoetermeerders, raadsleden of wethouders over actuele onderwerpen die in de samenleving van  Zoetermeer leven.