De heer H.W. (Henk) Klein Heerenbrink uit Zoetermeer ontving zondagmiddag 26 maart 2023 een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Leidschendam- Voorburg. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer Klein Heerenbrink voor zijn lange en vrijwillige inzet voor Theater Ludens en het voormalige Theater De Tobbe in Leidschendam-Voorburg.

De heer Klein Heerenbrink woont in Zoetermeer, maar omdat zijn vrijwillige verdiensten plaatsvinden in Leidschendam-Voorburg reikte Martijn Vroom, de burgemeester van Leidschendam-Voorburg, de Koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats in Theater Ludens in Leidschendam-Voorburg. De heer Klein Heerenbrink werd, in het bijzijn van zijn familie en vrienden, na afloop van een voorstelling van het jeugdtheater verrast met de Koninklijke onderscheiding en de woorden van burgemeester Vroom.

Theaterman in hart en nieren

Al 44 jaar zet de heer Klein Heerenbrink zich vrijwillig in voor het Theater Ludens in Leidschendam-Voorburg én het voormalige Theater De Tobbe in deze zelfde gemeente. Als technisch specialist levert de heer Klein Heerenbrink een grote bijdrage aan menig onderhoudsproject en vernieuwing in het theater. Ook draait hij wekelijks nog meerdere techniekdiensten tijdens de voorstellingen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Klein Heerenbrink, voor zijn langdurige vrijwillige inzet en toewijding te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn inzet is van een bijzondere waarde voor onze samenleving en de theaterwereld.

 

Foto: Patricia Munster

Foto: Patricia Munster