De dagbestedingsruimte van Tuingezel aan de Voorweg 93 werd voor een dag omgetoverd tot schoonheidssalon Sparkle in Style. De deelnemers van Tuingezel lieten zich liefdevol verwennen. 

Peter Hop, Tuingezel, en Ruby Pracht, Sparkle in Style, ontmoetten elkaar tijdens een opname-avond van ‘FOCUS op Zoetermeer’. Zij voorzagen al snel een bijzondere win-win voor hun beider sociale ondernemingen en besloten direct al om de handen ineen te slaan. Maandag jl. gaven zij daar voor het eerst vorm aan tijdens een beautymiddag voor de cliënten van Tuingezel.

Deze dag werkte Tuingezel samen met het bijzondere project van de Zoetermeerse Ruby Pracht. Ruby is eigenaar van de Haagse beautysalon Sparkle in Style. Met het leerwerkbedrijf Sparkle in Style begeleidt Ruby jonge vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen zoeken zij een weg naar een zinvolle maatschappelijke positie en een terugkeer in de maatschappij. Tijdens een leertraject van drie maanden worden de dames bij Sparkle in Style opgeleid in de uiterlijke verzorging maar ook in het contact met klanten. Ook lopen zij stage op diverse leerplaatsen, waaronder een fashion weekend. Tuingezel was deze week zo’n bijzondere stagesituatie. De deelnemers met dementie werden ruimschoots verwend met gezichtsbehandelingen, haarstyling manicure. Naast vaardigheden in de uiterlijke verzorging worden de leerlingen van Sparkle in Style begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling en de benodigde sociale- werknemersvaardigheden. De deelnemers genoten zichtbaar van de aandacht en ook de dames van Sprakle in Style vonden het erg leuk om op deze bijzondere plek de mensen weer te laten stralen.

Tuingezel is inmiddels een bekend Zoetermeers begrip. Sinds 2016 levert zij een bijzondere vorm van dagbesteding aan mensen met dementie en andere kwetsbare burgers op Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg. Tuingezel zet in op de talenten en mogelijkheden die onze deelnemers (nog) hebben en proberen daarmee gevoelens van eigenwaarde en zelfrespect zo lang mogelijk in stand te houden. Zinvolle activiteiten in de groene omgeving en de voortdurende ontmoeting met verschillende mensen helpen daarbij.

Zelfredzaamheid, activering en het tegengaan van sociaal isolement zijn belangrijke thema’s waarover we met onze deelnemers graag in gesprek zijn.