Het NVGM heeft naast het museum een interactieve ruimte gecreëerd waar jongeren samen kunnen komen om hun favoriete hobby uit te oefenen: gamen! Vanaf zaterdag 1 april is het Gamenest iedere zaterdag geopend.

De Playstation 5, Nintendo Switch, state of the art pc’s; er is van alles te vinden in het Gamenest. Het Nationaal Videogame Museum zorgt voor een plek waar jongeren hun vrienden live kunnen uitdagen met allerlei verschillende games én elkaar kunnen leren kennen. Want gamen verbindt als geen ander.

Wethouder Wim Blansjaar en eigenaar Hasan Tasdamir hebben zaterdagmiddag om 12:00 uur het Gamenest van het Nationaal Videogame Museum geopend in de passage van het Stadshart in Zoetermeer. Met één druk op de knop ging al het apparatuur in het Gamenest aan, na een toespraak van Hasan Tasdamir en wethouder Wim Blansjaar kon er dan eindelijk gegamed worden.

Een E-Sports Arena als sociale ontmoetingsplek
E-sports is een afkorting voor ‘electronic sports’ waarbij computerspellen in competitievorm worden gespeeld. Een groot gedeelte bestaat van e-sports bestaat uit de aanwezigheid van fans en competitieve spelers die samenkomen door de liefde voor hun favoriete computergame. Deze communities zijn niet alleen online aanwezig. Juist andere gamers ontmoeten is het voor velen een reden om naar buiten te komen en offline samen te komen.

Maar je hoeft geen wedstrijdspeler te zijn. Er zijn in het Gamenest ook leuke evenementen die je bij kan wonen, je kan samen met anderen proberen die ene game uit te spelen of juist spelers te bekijken die beter zijn.

Niet iedereen weet dat dit soort game communities aanwezig zijn in Nederland en het museum wil hieraan een boost geven door het zichtbaar en makkelijk te maken voor jongeren om verbintenis te zoeken met anderen doormiddel van een hobby. Zeker na een tijd waar iedereen veel binnen heeft gezeten, geeft deze e-sportslocatie uitkomst om elkaar weer te vinden.

 

IMG_0941

IMG_0909

IMG_0968

IMG_0990

IMG_0965