Aan de Rokkeveenseweg in Zoetermeer is in de nacht van zondag op maandag 17 april brand uitgebroken in een caravan. De brand is overgeslagen naar een woning met een rietendak. Rond kwart voor één werd de brand ontdekt. Toen de eerste tankautospuit arriveerde werd er snel opgeschaald naar Grote Brand.

De brandweer is massaal opgeroepen. Ook zijn er speciale brandweer-eenheden opgeroepen welke gespecialiseerd zijn in het bestrijden van branden op rietendaken. Bij de brand kwam lange tijd veel rook vrij. Vanuit de wijde omgeving was de rookontwikkeling te zien.

De twee bewoners van de woning, die gelukkig zelfstandig naar buiten konden gaan zijn na een eigen bluspoging onderzocht in de ambulance. Na controle bleek vervoer naar het ziekenhuis niet noodzakelijk. Door de snelle doorslag van de brand heeft de brandweer niet veel later verder opgeschaald naar ‘Zeer Grote Brand’. Er werden hierop meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving, waaronder Hollands-Midden gealarmeerd om te assisteren bij de brand.

De brandweer heeft hun eigen drone-team ingezet, deze helpt de brandweer bij het bestrijden van de brand. Ook werd de brand vanaf boven bestreden door twee hoogwerkers. In de achtertuin van de woning zat een hond in een kennel, de brandweer heeft samen met de dierenambulance deze hond weggehaald.

Uiteindelijk is een kraan ter plaatse gekomen om de restanten van het rieten dak uit elkaar te halen om de overgebleven hotspots te blussen, dit zou nog enige tijd in beslag nemen. De burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen is ter plaatse en praat onder andere met de hulpdiensten.