Maandagavond is een sloopbedrijf begonnen met het slopen van het pand aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. Hier brak maandagmiddag voor de zoveelste keer brand uit. Bij de brand kwam flink veel rook vrij dat in de wijde omgeving te zien was.

Nadat de brandweer uren bezig was geweest met het blussen van de brand kon dan eindelijk de sloopwerkzaamheden beginnen. Maandagavond kwam een sloopbedrijf ter plaatse met een kraan, later in de late avonduren kwam er een tweede kraan bij.

Het was voor de brandweer lastig om de band uit te krijgen, volgens de brandweer was het niet veilig genoeg om de brand van binnenuit te kunnen blussen. Het vuur kon alleen vanaf de buitenkant worden geblust.

Onder toeziend oog van de brandweer gingen de sloopwerkzaamheden vannacht verder. De brandweerlieden zijn de hele nacht gecontroleerd bezig geweest op brandhaarden die weer aanwakkerden. De sloopwerkzaamheden gaan gepaard met flink wat lawaai, dit kan voor de omgeving flink war overlast zorgen.

Een gedeelte van de Boerhaavelaan, vanaf de Van Stolberglaan in de richting van de Nelson Mandelabrug, is afgesloten voor al het verkeer.