Inwoners van Zoetermeer hebben sinds 19 april een plek waar zij mooie momenten in een mensenleven kunnen herdenken en beleven. Een stuk van het bestaande voedselbuurtbos GeuzeGroen in de Nieuwe Driemanspolder is ingericht als momentenbos met een herinneringsboom en een bankje. Wethouder Marijke van der Meer nam de plek gisteren feestelijk in gebruik.  

In 2020 nam de gemeenteraad van Zoetermeer een motie aan om een ‘momentenbos’ te realiseren waar inwoners mooie momenten kunnen herdenken en beleven. Het nog jonge voedselbuurtbos GeuzeGroen in de Nieuwe Driemanspolder biedt al de mogelijkheid om via een ‘deelboomregeling’ bomen en struiken te adopteren. Dit initiatief sluit prachtig aan op de wens voor het momentenbos. De gemeente Zoetermeer en GeuzeGroen slaan de handen in elkaar.

 

Prachtige walnootboom
Om de samenwerking te bekrachtigen heeft de gemeente een prachtige walnootboom als herinneringsboom en een bijzondere bank gedoneerd. De bank is door de Juttersfabriek gemaakt van lokaal afvalhout. Daarmee draagt deze zichtbaar bij aan de missie van GeuzeGroen om bij te dragen aan een circulaire economie en zoveel mogelijk te werken met gerecyclede materialen uit de directe omgeving.

Goed bereikbaar
De gemeente Zoetermeer heeft de bereikbaarheid van het voedselbuurtbos ook verbeterd met een verhard pad tot aan de herinneringsboom. Nu kunnen ook bezoekers met een rolstoel of kinderwagen het voedselbuurtbos GeuzeGroen goed bezoeken. Wethouder Van der Meer is blij met het resultaat: “Het is een hele mooie en toegankelijke plek geworden. Hier kan iedereen die dat wil of er behoefte aan heeft stil wil staan bij een belangrijk moment of herinnering.”

 

Foto: Remco Zwinkels