In deze aflevering zijn Monique van Damme, Jan Iedema en Michel Bezuijen te gast. Hans Ouwerkerk en Rene van Geffen praten met Moniique van Damme over haar eerste jaar in de gemeenteraad. Wat komt daar allemaal bij kijken. Met Jan Iedema wordt gesproken over de bouw activiteiten in Zoetermeer. De “eentree” het nieuwe stedelijk gebied hoe staat het daarmee, wanneer kunnen we bouw activiteiten verwachten.

Marcel de Vrije ging langs van Vivianne van Yperen zij heeft helaas de gemeenteraad moet verlaten.

In het tweede deel schuift Burgemeester Michel Bezuijen aan tafel.  Onlangs werden de nieuwe misdaad cijfers over 2022 gepubliceerd. Hoe veilig is Zoetermeer en wat moet er gebeuren om de stad nog veiliger en prettiger te maken.

In de talkshow Focus op Zoetermeer Politiek nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op de Zoetermeerse politiek en praten wij ‘met’ Zoetermeerders, raadsleden of wethouders over actuele onderwerpen die in de samenleving van  Zoetermeer leven.