Op woensdag 7 juni 2023 heeft wethouder Jan Iedema van de gemeente Zoetermeer de 1e paal geslagen voor de bouw van de woontoren 70LUX.

     

Het project 70LUX bevindt zich op de hoek van de Luxemburglaan en de Berlijnstraat. Op deze plek stond een leeg- staand kantoorpand. Het project is zeer gunstig gelegen nabij het stadshart van Zoetermeer, voorzieningen en be- reikbaarheid. Het project bestaat uit 134 zeer energiezuinige appartementen in verschillende omvang, een inpandi- ge parkeergarage voor 97 plekken, ruime fietsenstalling en commerciële ruimten aan de straat.

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan het bouwen van een levendige en aantrekkelijke binnenstad waar men kan winkelen, werken, verblijven en prettig kan wonen. 70LUX is het eerste project dat nu concreet uitgevoerd gaat worden. . Het project is ontwikkeld door De Maese Woningen. Beleggingsfonds CER III heeft het projectvan De Maese gekocht en gaat de 134 woningen en commerciële ruimten verhuren. Bouwbedrijf STATON Bouw uit Werken- dam is de hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor de realisatie van 70LUX.

Het zeer duurzame project (BENG) is ontworpen door architectenbureau DAL Architecten uit Capelle aan den IJssel. Mees Ruimte en Milieu heeft De Maese bijgestaan bij de RO-procedure en omgevingsaanvraag.

De sloop van het kantoorpand is reeds voltooid, de voorbereidende werkzaamheden op de bouw zijn in volle gang. De oplevering van het project staat gepland voor begin 2025.