In deze aflevering zijn Wethouder Ingeborg ter Laak, Linda Bregman en Anil Paladin te gast. Hans Ouwerkerk en Rene van Geffen praten met Ingeborg ter Laak en Linda Bregman over het Haga Ziekenhuis Zoetermeer (Lange Land)en over de Petitie van Linda voor het behoud van de verloskunde afdeling in het ziekenhuis.

In het tweede deel schuift Anil Paladin aan tafel hij is voorzitter van de VVE van flats in/om het winkelcentrum. Het gaat hier om de plannen om de flats, winkelcentrum en de wijk te renoveren. Er is ook contact geweest met de VVE van andere flats om te kijken tot een gezamenlijke aanpak te komen.

In de talkshow Focus op Zoetermeer Politiek nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op de Zoetermeerse politiek en praten wij ‘met’ Zoetermeerders, raadsleden of wethouders over actuele onderwerpen die in de samenleving van  Zoetermeer leven.