Op zaterdag 8 juli heeft wethouder Jan Iedema (Binnenstad) samen met omwonenden en raadsleden de tijdelijke invulling van het “Gat in de Markt” feestelijk geopend.

 

Bezoekers konden zich laten schminken door Daysee Poppy, de boekfiets van Bibliotheek Forum was aanwezig, er werd muziek gemaakt met muziekfabriek ‘Rolling Sticks’ en er werd genoten van ijs van De IJsmobiel en een picknick van De Bakkerswinkel.

Ontspannen en spelen

De tijdelijke invulling is tot stand gekomen dankzij 101 ideeën van bewoners en bestaat uit een speelse omgeving met een crossbaantje voor kinderen, een klimwand en natuurspeelplaats. “Het ‘Gat in de Markt’ is nu juist een plek geworden om naartoe te gaan.” vertelt wethouder Jan Iedema. “Een ontmoetingsplek voor en door inwoners met ruimte voor ontspanning en vertier.”

Rondom het terrein staan tien masten met handbeschilderde windzakken, ontworpen door kunstenaar Hans Muller.

Tijdelijke invulling

Na de sloop van de oude raadzaal van de Gemeente Zoetermeer bleef er een gat over aan de Markt. Op 27 juni 2022 heeft de gemeenteraad de motie: Geen gat in de Markt! aangenomen. De gemeenteraad verzocht het college om met een tijdelijke invulling te komen voor deze locatie en daarbij omwonenden en inwoners te betrekken. De tijdelijke invulling is bedoeld om de tijd te overbruggen tot de start van de bouw van Markt 10, die over 5 jaar moet beginnen.