HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan in Den Haag

Heeft een patiënt Intensive Care zorg nodig volgens de classificatie van beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Intensive Care (NVIC)? Dan behandelt het HagaZiekenhuis deze patiënt voortaan op de locatie in Den Haag. Patiënten op locatie Zoetermeer die Intensive Care zorg nodig hebben, worden eerst gestabiliseerd door de aanwezige intensivist en het IC-team en daarna veilig overgebracht naar de Haagse locatie.

Wethouder Ingeborg Ter Laak van de gemeente Zoetermeer (zorg en welzijn) over dit bericht:

“Wij zijn zeer onaangenaam verrast door het bericht over de onmiddellijke sluiting van de Intensive Care van het Zoetermeerse ziekenhuis. Wij voelen ons hierdoor overvallen, omdat wij juist de afgelopen periode samen met het Haga Ziekenhuis hebben gewerkt aan een vertrouwensrelatie. Deze onverwachte mededeling helpt daarbij niet. Wij rekenen erop dat het hier gaat om een incident en dat wij ondanks deze gebeurtenis gezamenlijk verder kunnen bouwen aan een toekomstbestendig ziekenhuis voor de inwoners van Zoetermeer. Het Haga Ziekenhuis heeft ons verzekerd dat dit besluit geen extra risico’s met zich meebrengt voor de patiënten. Voor ons is dat de absolute prioriteit. Wij blijven de komende periode in nauw contact met het ziekenhuis om er zeker van te zijn dat de zorg voor de Zoetermeerders goed geregeld is en blijft.”

SP is al enige tijd in de stad bezig met een petitie. Voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zoetermeer. 

https://zoetermeer.sp.nl/form/red-het-zoetermeerse-ziekenhuis?fbclid=IwAR06xQYs908yUMftGogd5Mcw4vAbwgmwTOr26KUYIk8D-MFMK3SyWh-EHVw