Zoetermeer – Dinsdagavond is er brand uitgebroken met als gevolg een flinke rookontwikkeling in de Dorpsstraat in Zoetermeer. 

De politie en brandweer zijn met spoed ter plaatse gekomen, bij de brand kwam flink wat rook vrij. Voor zover bekend was er bij het ontstaan van de brand niemand in de woning aanwezig. Wel is er iemand in de woning geweest, of dit een bewoner betreft is niet duidelijk. De persoon die binnen in de woning is geweest is door het ambulancepersoneel nagekeken, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

De brand woedde in dakisolatie van de woning, de brandweerlieden hebben een gat in het dak gemaakt om bij de brandhaard te kunnen komen.

Het incident werd opgeschaald naar sein ‘middelbrand’, de brand is niet uitslaand geweest.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de schadeafhandeling. Een woordvoerder van de brandweer geeft het advies via HaaglandenVeilig.nl om indien men last heeft van de rook; ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

 

IMG_2354

IMG_2389

IMG_2406

IMG_2379

IMG_2415

IMG_2420

IMG_2403