In deze aflevering van Focus op Zoetermeer zijn Mark Schutjens en Marco sikkel van Stichting leergeld  Zuid Holland midden te gast. Zij praten met Marcel de Vrije over de Stichting Leergeld. 

Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden richt zich op kinderen uit minimagezinnen in zeventien Zuid-Hollandse gemeenten. Ouders, verzorgers, docenten of intermediairs kunnen voor deze kinderen materiële voorzieningen aanvragen via deze website, zodat zij een eerlijke kans krijgen en volwaardig mee kunnen doen in onze maatschappij. Denk bij voorzieningen aan een fiets, een laptop, een verjaardagsbox of een pas om kleding mee te kopen.

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, Politiek, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetermeer.