Het nieuwe recreatiezwembad in het Van Tuyllpark krijgt de naam ‘De Watergeus’. Deze naam is het resultaat van een prijsvraag onder de inwoners van de stad en markeert de volgende stap ririchting de geplande opening van het zwembad in de zomer van 2024.

Prijsvraag

Inwoners van Zoetermeer konden van eind augustus tot medio september een naam insturen voor het nieuwe zwembad. De jury, bestaande uit onder anderen wethouder Weerwag (Sport), wethouder Van der Meer (straatnamencommissie), een vertegenwoordiger van de zwemverenigingen, een vertegenwoordiger van exploitant Optisport en andere betrokkenen, koos een top 3 uit 825 inzendingen. De uiteindelijke naam werd gekozen door de Straatnamencommissie. ‘De Watergeus is een stoere naam die past bij het gebouw. De naam past bij de Zoetermeerse geschiedenis door de referentie aan de Geuzen’. In totaal hebben er vijf personen de naam ‘De Watergeus’ ingestuurd. Met hun inzending hebben alle vijf de winnaars een jaar lang gratis zwemmen gewonnen.

Zwemplezier in de zomer 2024
Eind dit jaar rondt aannemer Vaessen de bouw van het zwembad af en wordt het overgedragen aan de gemeente. Vervolgens gaat exploitant Optisport vanaf januari aan de slag om het gebouw klaar te maken voor gebruik. De officiële opening zal naar verwachting plaatsvinden in de zomer van 2024

Zwembad ‘De Watergeus’
Het nieuwe zwembad biedt volop ruimte voor recreatief zwemmen, verenigingszwemmen, zwemlessen en meer. Het zwembad heeft een 8-baans 25 meterbad met tribune en een doelgroepenbad. Dit bad heeft een beweegbare bodem en kan extra verwarmd worden. Het recreatiebad heeft drie glijbanen, een bubbelbad en een watercube. Daarnaast ligt een ondiep peuter- en kinderbad met speelvoorzieningen. Tijdens warme zomerdagen kan een deel van het dak en een deel van de gevel van het recreatie- en peuterbad worden geopend. Zo kun je als bezoeker in de open lucht zwemmen en ontstaat een doorgang naar de ligweide, waar ook een spraypark is voor de kleinste bezoekers.

foto’s: Michel Groen