In deze aflevering van Focus op Zoetermeer is Ron van de Berg (gluren bij de Buren) te gast. Hij praten met Marcel de Vrije over Gulren bij de buren 2024 in Zoetermeer.

Gluren bij de buren wintereditie 2024 in Zoetermeer.   Op zondag 4 februari 2024 tussen 12:00 en 17:00 is het weer tijd voor een van de meest gezellige evenementen van het jaar: Gluren bij de Buren. Dit amateurkunstfestival brengt huiskamers en tuinen tot leven met lokale talenten en podiumkunstenaars. Of je nu een artiest bent die wil schitteren of gewoon op zoek bent naar een culturele belevenis, lees verder om alles te ontdekken over Gluren bij de Buren 2024.

Gluren bij de Buren is een festival dat in 2024 in maar liefst 44 gemeenten in Nederland, waaronder Zoetermeer, plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd, en in de zomereditie vinden de optredens plaats in tuinen. De voorstellingen duren ongeveer 30 minuten en worden tussen 12:00 en 17:00 uur gehouden. Het mooie is dat deze optredens overal in de gemeente te vinden zijn. Je kunt gewoon wandelen of fietsen van locatie naar locatie en onderweg buurtgenoten ontmoeten en lokaal talent ontdekken. Het beste van alles? Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.  Dit festival draait om sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren moedigt sociaal contact aan en biedt zowel bezoekers als deelnemers een laagdrempelige manier om uit hun comfortzone te stappen. Bovendien krijgt lokaal amateurpodiumkunstenaars de kans om voor een publiek op te treden, in de intieme setting van een huiskamer of tuin. Dit stimuleert hun artistieke ontwikkeling zonder competitie of hoge eisen aan kwaliteit.

Wil je meedoen aan Gluren bij de Buren? De aanmeldperiode is geopend tot 10 december. Meld je tijdig aan, want de deadline is strikt op 10 december. Wees voorbereid om je passie voor podiumkunst te delen, of zelfs je huiskamer om te toveren tot een intiem buurttheater.
Je kunt je eenvoudig aanmelden via Gluren bij de Buren | Aanmeldformulier en voor meer informatie kun je altijd terecht op www.glurenbijdeburen.nl

In de talkshow Focus op Zoetermeer nemen telkens nieuwe gasten plaats aan onze tafel. Zoals de naam al zegt: ligt de focus op Zoetermeer en daarom praten wij ‘met’ Zoetermeerders of ‘over’ Zoetermeer. Presentator Marcel de Vrije praat met de gasten over onder andere actuele gebeurtenissen, Politiek, het bedrijfsleven en/of evenementen in Zoetemeer