Met een feestelijke avond bij CKC & partners heeft de gemeente Zoetermeer de jaarlijkse Kunst- en Cultuurprijzen uitgereikt. De voorstelling Taboe (Greg & Baud Productions) won de Kunst- en Cultuurprijs, Tobias Becker Hoff de Stimuleringsprijs en Arie Verstegen ontving een nieuwe prijs: de Oeuvreprijs.

De Kunst- & Cultuurprijs

De Kunst- & Cultuurprijs gaat naar een persoon of groep die Zoetermeer heeft verrast op het gebied van kunst en cultuur. Uit de vijf genomineerden koos de jury Greg & Baud Productions met de zelfgeschreven voorstelling Taboe: een voorstelling over huiselijk geweld en complex trauma. De jury: “Wat een durf om zelf een voorstelling te maken over zo’n moeilijk onderwerp. De combinatie van het maatschappelijke thema met zang, spel en educatieve scenes, maakt dit een voorstelling die je gezien moet hebben.” Greg & Baud Productions ontving een cheque van € 750 en het bronzen Visdiefje uit handen van wethouder Marijke van der Meer.

Stimuleringsprijs

De gemeente reikt ook de Stimuleringsprijs uit met een geldbedrag van € 250. Deze prijs gaat naar een opkomend talent of iemand die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor Zoetermeer. Dit jaar kreeg kunstenaar Tobias Becker Hoff de prijs. “Als graffiti-artiest is het werk van Tobias al op veel plekken in de stad te zien. Met zijn Urban Arts Studio zet hij deze kunstvorm in om nog meer mensen kunst- en cultuur te laten beleven”, aldus de jury.

foto’s Ardito / Jan Evert Zondag

Voor het eerst een Oeuvreprijs

Vanaf dit jaar reikt de gemeente ook incidenteel een Oeuvreprijs uit. Onder de leiding van Arie Verstegen groeide Poppodium de Boerderij uit tot een begrip in Zoetermeer en ver daarbuiten. Na 25 jaar directeurschap droeg Verstegen dit jaar het stokje over. “Arie is ontzettend belangrijk geweest voor cultuur in de stad en heeft de Oeuvreprijs meer dan verdiend”, gaf de jury aan.