Woensdag 27 maart presenteerde de gemeente Zoetermeer samen met de politie, brandweer en Team handhaving de jaarlijkse veiligheids cijfers.

Politie: De meeste cijfers zijn gedaald vooral de diefstal van motorvoertuigen zijn. Er is ook hard gewerkt aan ondermijning zo zijn er 11 hennepkwekerijen, 37 vondsten van harddrugs en zijn er 2 druglabs ontmanteld. De overlast van Jeugd, geluidoverlast en personen met onbegrepen gedrag blijft de aandacht krijgen.

Brandweer: De brandweer is in 2023 ongeveer 1200 keer ingezet voor brandmeldingen, ongevallen en leefmilieu incidenten.  14 keer werd er opgeschaald waar inzet van meerdere brandweervoertuigen nodig waren.

Team Handhaving: voor het eerst heeft team handhaving in een jaar meer dan 10.000 meldingen afgehandeld. Meer dan de helft van deze meldingen ging over voertuigen, brommers en fietsen. Daarnaast zijn ze vooral zichtbaar bij schoolcontroles en voor de veiligheid in de winkelcentra in drukke tijden.

Burgermeester Bezuijen bedankt de medewerkers van Politie, Brandweer en Team Handhaving voor hun inzet. Ook de mensen achter de schermen bij de gemmente en de vrijwilligers bij de WAS teams mogen hierin niet vergeten worden