Zondag 7 april werd de serene tocht gehouden voor behoud van de afdeling verloskunde in het Haga Ziekenhuis in Zoetermeer. Onze veiligheid voorop” en “Verloskunde niet in het slop” met  deze slogan was de tocht onder aanvoering van Rowan en Astleigh (bekend van het programma Married at First Sight 2022), (aanstaande) zwangeren, zorgprofessionals en honderden bezorgde inwoners onderweg vanaf de Markt naar het Ziekenhuis.  Bij aankomst werd er door Rowan en Astleigh een brief overgedragen  en een bestuurder van het Haga Ziekenhuis.

Initiatiefnemer Linda Bregman startte vorig jaar een petitie tegen het voornemen van het Haga Ziekenhuis om de afdeling Verloskunde in Zoetermeer te sluiten. De petitie werd door maar liefst  15.000 mensen ondertekend. Onlangs werden twee onderzoeken naar de gevolgen van de sluiting gepresenteerd. Aanleiding hiervoor is, dat de einddatum van 18 april naderbij komt. “Op deze dag gaat de Raad van Bestuur het personeel van de afdeling Verloskunde locatie Zoetermeer informeren over hun voornemen om de verpleegafdeling en Verloskamers definitief te sluiten of juist open te houden”,