Zoetermeer – In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee voertuigen vlam gevat aan de Briljant in Zoetermeer.

Rond kwart voor vijf werden meerdere buurtbewoners gewekt, onder andere de eigenaar van één van de voertuigen. De elektrische auto die aan de lader stond, vatte vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting vlam. De eigenaar van het voertuig dat naast de elektrische BMW stond geparkeerd, probeerde nog zijn auto te redden door deze snel weg te halen. Ondanks zijn snelle actie vatte zijn voertuig ook vlam, waarop de man zijn voertuig verder op de kruising tot stilstand zette. Andere buurtbewoners uit een appartementencomplex werden wakker door een luid brandalarm dat afging vanwege de vele rook dat vrij kwam bij de brand. Bij de brand kwam veel rook vrij, dat aan de andere kant van de wijk (Oostweg zijde) zichtbaar was.

Bij aankomst van de brandweer stonden beide voertuigen in brand. Ondanks de snelle inzet van de brandweer konden zij niet voorkomen dat beiden total loss raakten. De elektrische BMW bleef telkens opnieuw ontbranden, wat de bluswerkzaamheden lastig maakte.

De oorzaak van de brand zal worden onderzocht, of er sprake is van brandstichting of kortsluiting zal onderzoek moeten uitwijzen.

 

IMG_1406

IMG_1399

IMG_1437

IMG_1517

IMG_1514

IMG_1474

IMG_1480

IMG_1519

IMG_1536

IMG_1593

IMG_1558