Op 26 april 2024 kregen twaalf Zoetermeerders een Koninklijke onderscheiding vanwege hun jarenlange vrijwillige en bijzondere inzet voor de samenleving. Elf Zoetermeerders werden verrast in het Stadstheater. Eén inwoner uit Zoetermeer ontving de onderscheiding in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ook werd een jeugdlintje uitgereikt aan een jonge inwoner van Zoetermeer die zich op bijzondere wijze voor de stad heeft ingezet. Traditiegetrouw reikte burgemeester Michel Bezuijen deze lintjes uit op de dag voor Koningsdag tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid, ook wel de Lintjesregen genoemd.

Van links naar rechts: De heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason.

De heer Van den Berg, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason, mevrouw Feeke-Bosma, Mevrouw Van der Knaap-Niazian, mevrouw Van Pelt – Spaans, mevrouw Plug-Seefat, | De heer Versluis, Mevrouw Van der Burg-Broersen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd de heer De Gier en De heer Pet.

Ook werd er nog een jeugdlintje toegekend aan Jelte Petri voor zijn inzet voor het Skatepark in Oosterheem.