Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag brak er omstreeks 15:30 uur een hevige brand uit op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs, die al snel werd opgeschaald naar sein “Zeer Grote Brand”. Ook de brandweer uit Zoetermeer (Oosterheem en Stadshart) werden ingezet bij dit incident.

De brandweer schaalde om 15:44 uur op naar het sein Grote Brand en slechts acht minuten later, om 15:52 uur, naar “Zeer Grote Brand”. De brand begon in een schuur, waarvan het dak heel snel vlam vatte, dit resulteerde in grote vlammen en dikke rookwolken. De nabijheid van een woning met een rieten dak baarde de hulpdiensten grote zorgen, waarop de brandweer zich inspande om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Gelukkig raakte niemand gewond, maar zowel de schuur als de aangrenzende woning liepen aanzienlijke schade op.

De politie reageerde snel en arresteerde twee verdachten uit Rotterdam in de nabije omgeving op verdenking van brandstichting. Het onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand is momenteel gaande. De brand woedde bij Tegelcentrum Berkeltuin.nl en Vollebregt Tuinmaterialen, waarbij het vuur oversloeg van de schuur naar de aangrenzende woning met een rieten dak, resulterend in ernstige schade aan beide panden.

De brandweer besloten het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Een sloopkraan zal ter plaatse komen om de overblijfselen af te breken. Voorlopig blijft de Noordeindseweg in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

 

IMG_3540

IMG_3542

IMG_3531

IMG_3556

IMG_3611

IMG_3655

IMG_3637

IMG_3597

 

IMG_3703

IMG_3687

IMG_3678

IMG_3674