Lansingerland – In de nacht van donderdag op vrijdag is een personenauto volledig afgebrand op een afgelegen parkeerplaats bij station Lansingerland-Zoetermeer. De politie doet onderzoek naar deze brand.

De brandweer werd rond de klok van 02:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuigbrand. De brandweer van kazerne Oosterheem (Zoetermeer) kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer stond dit voertuig volledig in brand. De melder had gezien dat er een persoon aanwezig was bij het voertuig, bij aankomst van de hulpdiensten was er niemand meer aanwezig.

Het duurde even voordat de brand volledig was geblust, de brandweerlieden hebben het voertuig nog enige tijd nageblust. De aanwezige politieagenten hebben ter plaatse kort een onderzoek ingesteld, in de omgeving van het voertuig werd in de nabijgelegen bosschages en stukken groen gezocht.

Ook in het voertuig werd naar iets gezocht, vermoedelijk een vuurwapen. De exacte reden hiervan is nog onbekend. Het voetuig is door de brand total loss.

Er wordt onderzoek gedaan naar de brand, het voertuig is door de politie afgezet met lint.