Zoetermeer – Op de Rokkeveenseweg in Zoetermeer is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 juni brand uitgebroken naast de vluchtelingenopvang in de al eerder uitgebrande boerderij.

In eerste instantie werd gemeld dat het ging om een bermbrand. De brandweer rukte daarvoor zonder spoed uit. De brand bleek echter te woedde in een boerderij, welke op 17 april 2023 al in brand heeft gestaan. Hierom schaalde de brandweer direct op naar Middelbrand. Meerdere eenheden werden met spoed ter plaatse gevraagd.

Eenmaal ter plaatse sloegen de vlammen uit het pand. De brand ging gepaard met diverse explosies. De brandweer heeft verder opgeschaald naar sein ‘Grote Brand’. De oorzaak van de brand is niet bekend. Vooralsnog zijn er geen gewonden bekend.

De woordvoerder van de brandweer laat weten dat er een kraan van Jan Knijnenburg ter ondersteuning ter plaatse is gekomen. Zij gaan het dak eraf halen om zo de brandbestrijding te bevorderen. Het pand zelf wordt niet gesloopt. Stedin gaat kijken of ze het gas kunnen afsluiten.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.