Aanpak senoirenwoningen in Westergo Meerzicht

Woesndag 19-06 was er een door de Gemeente Zoetermeer ism De Goede Woning een voorlichtingsavond gehouden voor wijk bewoners in de Landenbuurt.  Woningcorporatie De Goede Woning (DGW) heeft het plan 20 bungalows aan Westergo en 3 bungalows aan Oostergo te vervangen door nieuwbouw. Het plan van DGW is de bungalows te vervangen door appartementen van 2 bouwlagen, totaal ongeveer 44 woningen. DGW begeleidt de huidige bewoners bij het vinden van een vervangende huurwoning.

 
Om welke bungalows gaat het?

De adressen zijn:

  • Biesland 5, 6,7
  • Collinsland 6, 7, 8
  • Drechterland 15, 16, 17
  • Duiveland 6, 7, 8
  • Flevoland 6, 7, 8
  • Montferland 1, 2, 55, 56, 57 en
  • Salland 1, 2, 3 (deze woningen liggen langs Oostergo)

Waarom nieuwbouw?

De 23 bungalows zijn aan vervanging toe. Ze verkeren momenteel in slechte staat. Renoveren is door de relatief hoge kosten, de exploitatietijd en de toekomstbestendigheid van de woningen geen optie. Ook de plattegrond van de woning voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Nieuwbouw biedt de mogelijkheid om te verduurzamen, om iets grotere woningen te bouwen en om een extra laag woningen toe te voegen. Hierdoor wil DGW meer huurders een passende en duurzame woning bieden.