Vandaag heeft wethouder Marijke van der Meer een kunstproject onthuld in de Wethouder Jennétunnel. Samen met de nieuwe kunst in de tunnels aan de Afrikaweg, Marathonpad, Van Aalstpad Kangoeroepad (kant Seghwaert) en Kangoeroepad (kant centrum, Palenstein) hebben de tunnels een kleurrijke en levendige uitstraling. De tunnels hebben een opknapbeurt gekregen en zijn nu veranderd tot kunstwerken die de omgeving opfleuren.
De kunstwerken zijn het resultaat van een samenwerkingsverband tussen partners uit de stad zoals Schatbewakers en HGOS en de afdelingen kunst en cultuur en stadsbeheer van de gemeente Zoetermeer. Elke tunnel heeft een eigen thema waarin de mens centraal staat: De Boeren, De Pioniers, De Verbinders, De gemeenschap, De Verduurzamers en De Jeugd. Samen vormen zij het verhaal van Zoetermeer over de ontwikkeling, idealen en het samenleven in de stad door de jaren heen.
Marijke van der Meer: “Onze tunnels waren toe aan een opknapbeurt, en wat is een betere manier om dat te doen dan met kunst? Deze kleurrijke kunstwerken brengen niet alleen vrolijkheid in het dagelijkse leven van onze inwoners, maar ze bevorderen ook een gevoel van trots en verbondenheid met Zoetermeer”.